Mont blanc beklimmen

Accepteer het feit dat de eerste dag van de beklimming van de Mont Blanc midden in een sneeuwstorm zal zijn. Als klimmer zul je nat, koud, nat en nog natter worden, wanneer je de uitrusting voor de beklimming draagt, maar zolang je goed gekleed bent en het weer in de gaten houdt, ben je bijna verzekerd van een sneeuwstorm. Sommige klimmers nemen extra voorzorgsmaatregelen door te trainloaden, wat inhoudt dat je in een tent gaat zitten en de tent “beerveert” om in te storten in het geval dat een sneeuwstorm toeslaat en opblaast terwijl je binnen bent.

Als je de hellingen opgaat, moet je staan en balanceren op twee kleine voetsteuntjes. Zorg ervoor dat ze stabiel zijn en een beetje wrijving tussen hen hebben. Je zult misschien wel honderd keer vallen voordat je de stabiliteit hebt gevonden die een inspectie van je uitrusting mogelijk maakt. Het doel van het beklimmen van de Mont Blanc is het vinden van de stabiliteit en het ritme die de beklimming tot een succes maken.

Wanneer u de 2.000 meter hoogte bereikt, komt er een klein massief tussen de 3000 en 4.000 meter. Dit gebied staat bekend als de Icefall en tijdens het winterseizoen (jan/feb) bereikt het zijn hoogste punt en biedt het enkele van de mooiste landschappen die men kan absorberen.

Alle routes zijn voldoende goed gemarkeerd om enige vorm van veiligheid te bieden (zoals Joe Brown op Charkstone verschilt van Mammut K2). Het is echter niet ongebruikelijk dat sommige klimmers met de korte tijd die ze hebben drie of vier routes in één dag uitkloppen, vooral in het sportklimmen. Met vier in de Icefall ga je door een systeem van vier gangen tussen Mont Blanc en Saint Nin weken na elkaar. Warm blijven is niet echt een probleem. Je warmt gewoon uiteindelijk op.

Alle hoofdroutes zijn geweldig op hun eigen manier. Het beklimmen van de Mont Blanc is zowel een geweldige als een gevaarlijke sport. Je moet de risico’s aanvaarden om deze uitdaging aan te gaan; het is zowel geweldig als verschrikkelijk! De resultaten die worden bereikt (afgezien van de enorme hoeveelheden prachtig landschap op een stijgingspercentage van maar liefst 250 meter per uur voor vier, 5,7 beklimmingen) zijn altijd verbazingwekkend. Maar de lange dagen, de kou en de nattigheid, de giftige hoogte en de algemene onrust in het peloton maken dat de beklimmingen niet voor iedereen zijn weggelegd…

Deze uitdaging staat open voor klimmers van alle leeftijden en niveaus. Het is kouder en natter dan een normale beklimming, je wordt elke dag nat en soms bevriest het zelfs. Je zult jezelf fysiek en mentaal pushen om een graad van uitmuntendheid te bereiken en om jezelf in het volgende seizoen nog verder te pushen. De beklimmingen zijn legendarisch en de uitzichten vanaf de top zijn geweldig. Naar mijn mening is het beklimmen van de Mont Blanc een recht van overpad, puur voor het plezier. Voor de jongere mensen is het een geweldige bindingservaring (zowel fysiek als mentaal) en een uitstekende opstap naar het grote avontuur en het avontuur van het onbekende.

Gibberish Passable Goed Perfect

Categories: Sport