Bruine Koekjes
Waarschijnlijk zijn de Fransen in de 18e eeuw begonnen met afternoon tea – in 1636 werd het voor het eerst in Parijs gedronken, 22 jaar voordat het in Engeland werd ingevoerd. Onder de fans van Afternoon Tea bevonden zich Monsieur de Landgrave, van wie werd gezegd dat hij elke ochtend 40 koppen thee dronk voor een goede gezondheid. Het was ook een Franse vrouw, Maria Careme, die de afternoon tea praktisch uitvond.

Pas toen koning Karel II terugkeerde met zijn nieuwe Portugese vrouw, werd er in Engeland over thee gesproken. Als onderdeel van zijn bruidsschat kreeg Karel handelsrechten in alle Portugese havens in Afrika, Azië en de Amerika’s, waardoor de Britten regelmatig contact onderhielden met de Portugese Oost-Indische Compagnie. In ruil daarvoor stemden zij ermee in thee naar Portugal te sturen, een gebaar dat niet alleen de Britten maar ook Portugal zelf ten goede kwam.

Naarmate de eeuwen verstreken, werd de thee steeds populairder, totdat de theecultuur Londen overnam. Vanaf het midden van de 19e eeuw was het in Groot-Brittannië de trend om afstand te nemen van de plantages en een theesalon te creëren waar thee werd geserveerd als een sociale drank in plaats van te worden gekookt in zakjes. Dit leidde tot de oprichting van theewinkels. Thee is voor veel Londenaren een gevoel geworden en wordt meestal geserveerd bij vele gelegenheden dan alleen theekransjes.

De traditionele thee die vandaag wordt geserveerd is een enorme verbetering ten opzichte van het begin van de thee, maar veel theesalons blijven bloeien en vertegenwoordigen het beste in de traditionele Britse thee service. Afternoon tea is nog steeds een hoofdbestanddeel in Engeland, en hoewel het af en toe wordt geserveerd als een drankje na het diner, wordt het zelden geserveerd als een ontbijtdrankje.
Als u op zoek bent naar meer over thee, kunt u online winkels vinden, waaronder speciaalzaken, en zelfs afhaalrestaurants, die gespecialiseerde thee serveren. U kunt zelfs theecadeaus online kopen en deze aan huis laten leveren.
Categories: General